Razvan Mazilu
BIO


Venind mereu in sprijinul tinerelor talente, Razvan este incantat rolul de membru al juriului "Megastar", rol pe care si-l asuma cu entuziasm.

De 12 ani, Razvan Mazilu umple salile teatrelor iar lumea ‘se bate’ sa-i vada spectacolele, care sunt altfel decat toate celelalte. Este dansator si coregraf profesionist, absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti si al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale”. si pentru ca este convins ca un spectacol bun nu se poate baza pe o singura forma de arta, nu s-a oprit doar la dans si este cunoscut ca un artist complet – dansator, coregraf, regizor, autor al dramatizarii – care a impus spectacolele de teatru-dans in Romania.

In 1995, inca student, pune in scena primul spectacol romanesc de teatru-dans, „Dama cu camelii”, cu Maia Morgenstern in rolul titular. De asemenea, Razvan este protagonistul primului one-man-show al unui dansator roman, „Jocul de-a Shakespeare”, in 1997, la scurta vreme dupa castigarea Premiului de Interpretare al Operei din Paris. De atunci, Razvan Mazilu continua sa fie autor si interpret in spectacole de referinta, atat in Romania cat si in alte tari (BLOCK BACH, UN TANGO MAS, PORTRETUL LUI DORIAN GRAY, iNGERUL ALBASTRU, COPPELIA, VORBEsTE-MI CA PLOAIA, musicalul MARLENE la Atena si multe altele).

Razvan Mazilu este invitat sa isi prezinte spectacolele pe scene prestigioase din Japonia, Franta, Germania, Italia, Rusia, Grecia, Egipt, Israel, Belgia, iar in calitate de solist este invitat permanent al Operei Nationale din Bucuresti.

Printre numeroasele distinctii primite, in 2004 ii este acordat Ordinul “Meritul Cultural” in grad de Cavaler, din partea Presedintiei Romaniei. Cea mai recenta recunoastere a contributiei sale originale la arta spectacolului din Romania vine in primavara 2007, cand Razvan primeste Premiul Special pentru Coregrafie, din partea exigentului Senat UNITER.

in 2007, Razvan Mazilu lanseaza proiectul de responsabilitate sociala DANCE ENERGY, constand in spectacole-eveniment de dans contemporan, cu invitati de prestigiu, in beneficiul liceelor de coregrafie din Romania. Prin acest proiect, Razvan doreste sa-i sustina si sa-i incurajeze pe tinerii dansatori romani.


Emisiunea Concurenti Stiri Prezinta Juriu Funny Sondaje Concurs Download Blog Forum Lip Dub
Concurs Regulament de participare Regulament Televoting Megastar

Copyright Prima TV 2008-2009