Catalin - calificat in semifinalele Eurovision 2009
Marti, 13 Ianuarie 2009


Preselectiile pentru editia nationala Eurovision 2009 s-au incheiat.Dupa o zi intreaga in care membrii juriului au ascultat cele peste 200 de piese inscrise anul acesta, Catalin Crisan, Mihai Traistariu, Zoe Alecu, Mitza (Bere Gratis), George Natsis (presedintele juriului), Razvan Popescu (Radio 21), Adi Despot (Vita de Vie), Sanda Cepraga (regizor muzical TVR), Viorel Gavrila, George Popa si Bogdan Miu (Europa FM) au decis care vor fi cele 24 de piese semifinaliste!

 

Catalin s-a inscris anul acesta in concurs cu o singura piesa, Stop, compusa de Eduard Carcota (muzica) si Cristian Hriscu Badea (versuri), cu care s-a si calificat in semifinale.

 

Catalin si Eduard Carcota s-au cunoscut anul trecut in timpul concursului Eurovision 2008.
Timbrul vocal al lui Catalin i-a atras atentia lui Eduard, motiv pentru care acesta s-a decis sa compuna o piesa pentru Eurovision pe care a gandit-o special pentru Catalin.


Timp de cateva luni cei doi au lucrat impreuna pentru a ajunge la varianta finala care a si fost inscrisa in concurs.
Cand piesa era aproape finalizata au decis sa incerce sa introduca si o voce feminina; si pentru ca le-a fost destul de greu sa se opreasca asupra unei singure voci, au ales sa foloseasca trei! Asa au intrat in scena si Pepper Girls, semifinalistele celei de-a treia editii Megastar!

Sunt foarte incantat de faptul ca anul acesta vom merge la Eurovision cu o piesa la care s-a lucrat cu mare atentie fiecare detaliu.
Am incredere in aceasta melodie, in talentul lui Eduard, in plusul de valoare pe care il aduc piesei vocile Ralucai, Laurei si a lui Jo si, nu in ultimul rand, am incredere in toti cei carora le va placea aceasta piesa, cei care de altfel speram ca ne vor si sustine cu voturile lor – tin sa le multumesc inca de pe acum.
Simt ca alaturi de Eduard si Madalina Carcota, Laura, Raluca, Jo si Universal Music Romania fac parte dintr-o adevarata echipa, am fost o echipa inca de cand s-a decis sa particip la Eurovision editia 2009 si acest lucru se va vedea atunci cand vom fi pe scena! Aveti incredere in noi, va vom reprezenta cu succes in Rusia!
”, declara Catalin.

 

Experienta de cativa ani in Eurovision mi-a crescut angajamentul fata de acest concurs si m-a determinat sa ma exprim scurt si la obiect in acest an, prin piesa "STOP". Am ales ca aceasta piesa sa fie interpretata de Catalin Josan, un muzician inteligent si carismatic, care poate sa umple scena unui concurs de o asemenea anvergura. Mesajul piesei este unul generos - lupta dintre bine si rau - idee ce apartine textierului Cristian Hriscu Badea.
Asa ca: opriti-va o clipa ("STOP") si bucurati-va de SHOW!!!” - Eduard Carcota.

Sursa: Universal Music Romania

 

 
Video
Stop - Catalin Josan, Semifinale Eurovision 2009


14015 vizionari

Emisiunea Concurenti Stiri Prezinta Juriu Funny Sondaje Concurs Download Blog Forum Lip Dub
Concurs Regulament de participare Regulament Televoting Megastar

Copyright Prima TV 2008-2009