Interviu Crina Mardare
Vineri, 12 Decembrie 2008


Inainte de marea finala, Crina Mardare ne-a acordat un interviu, in care  vorbeste despre experienta sa la Megastar si despre invataceii sai.
 

1. Acum, la final de Megastar 3, spuneti-mi va rog, ce a insemnat aceasta competitie pentru dumneavoastra?


Crina Mardare: Megastar este singura emisiune muzicala solida de pe piata romaneasca. Este cu adevarat o emisiune muzicala de divertismentul, care se adreseaza atat oamenilor simpli cat si cunoscatorilor, ceea ce imi place foarte mult.
Pentru mine, Megastar 3 a fost o provocare. Am lucrat cu foarte multi oameni. Am pornit cu 27 de concurenti, impartiti in opt grupuri, iar acest lucru a insemnat foarte mult, pentru ca am avut momente extrem de grele, dar si foarte frumoase, iar satisfactiile au fost pe masura. Sa lucrez cu niste neprofesionisti si sa pot face niste aranjamente vocale ca pentru profesionisti, care sa sune intr-un final foarte bine, mi s-a parut un lucru extraordinar.


2. Cum vi se par concurentii acum, inainte de marea finala?


C. M.: Sunt agitati, tensionati... Timpul este foarte scurt si, pentru sambata, au avut de invatat patru piese, patru coregrafii noi, vor schimba o gramada de costume, machiaje... Cu toate astea cred ca o sa fie bine. Tot ce imi doresc este sa fie o finala frumoasa.


3. Credeti ca sunt suficient de bine pregatiti pentru sambata sau ar mai fi fost nevoie de ceva timp pentru asta?


C.M.: Ar fi trebuit ca la ultima editie sa am cel putin atat timp cat am avut si pentru prima. Asta mi-as fi dorit, dar stiu ca nu se poate. Volumul de munca a fost fabulos pentru ultimele doua editii, pentru ca au trebuit sa invete trei si respectiv patru piese, ceea ce este foarte mult. Si pentru niste profesionisti ar fi greu sa iasa pe scena dupa, practic, doua zile de repetitii, cat au avut acum. Luni, marti si miercuri ei au coregrafie si nu au atat de mult timp pentru pregatirea cu mine, iar joi, este repetitia generala. Timpul este foarte scurt, dar asta este viata. Trebuie sa-ti asumi acest risc atunci cand te apuci de meseria asta, pentru ca totul este pe fuga si trebuie sa fii artist indiferent ce se va intampla. Indiferent daca ti s-a rupt fermoarul la rochie sau la pantaloni... Ei inca nu au rutina asta si orice lucru ii scoate din matca lor, intra in panica. Lucruri de genul “nu ma pot misca pe tocurile astea” sau “parul nu imi sta asa cum ar trebui” nu isi au loc in viata unui artist. Cand stii ca trebuie sa apari pe scena, apari oricum si trebuie sa faci show. Acest lucru este greu de inteles atat pentru ei cat si pentru public care, trebuie sa o spun cu o anumita durere in suflet, sta in fata televizorului si spune “mi-a placut” sau “nu mi-a placut”, fara sa-si puna problema cat de greu este pana inveti sa canti cu adevarat corect si cate ore de exercitii iti trebuie ca sa poti sa emiti si sa faci un sunet sa rezoneze. Este foarte nedrept acest lucru pe de-o parte, dar fireasca in acelasi timp. Asta inseamna meseria de artist. Te bagi, muncesti, iti rupi picioarele si poti sa cazi sau sa te ridici. Cine vrea sa fie artist pe scena trebuie sa-si asume acest risc.


4. Cum se mai simte Raluca cu vocea?


C.M.: Acum, Raluca este bine. Si-a revenit! In schimb, astazi (joi, 11 decembrie), Laura n-a putut sa scoata un sunet. Nu stiu ce se intampla si nici nu stiu ce sa mai zic. Nu mai vreau sa mai spun absolut nimic, pentru ca am auzit tot felul de comentarii rautacioase la adresa fetelor. Ba si-au rupt piciorul, ba nu mai stiu ce...


5. Va referiti la comentariile celor care acceseaza site-ul megastar.primatv.ro?

 

C.M.: Da. Am intrat pe forum si mi s-a parut ca oamenii comenteaza atat de urat, in privinta tuturor, cu atata dezinvoltura, nonsalanta si nestiinta, din punctul meu de vedere, incat stau si ma gandesc daca acestia sunt cei care cumpara bilete la concerte. Ma sperie putin reactia lor. Oare acestia sunt cei care ar trebui sa inteleaga ca artistii traiesc din discurile cumparate de ei si din biletele vandute la spectacole?


6. Ce le transmiteti pentru sambata finalistilor?


C.M.: Concurentilor le doresc sa le dea Dumnezeu noroc si bafta. Vreau sa cante frumoas si unii si altii. Amandoua grupurile trebuie sa construiasca o finala frumoasa. Trebuie sa cante impecabil, in asa fel incat, sa poti spune ca au fost fabulosi, indiferent cine castiga si cine pleaca acasa.


7. V-ati gandit cum va fi saptamana viitoare pentru dumneavoastra, dupa ce, mai bine de trei luni ati fost inconjurata de atatea invatacei?


C.M.: O sa fie trist. Eu am mai trecut prin asta, dupa primele doua editii Megastar. Se stie ca atunci cand pleca “megastarii” scoala e pustie. Chiar daca am elevii mei si fac ore de canto, de pian si chitara, nu e ca atunci cand veneau ei. Mi-a fost greu sa ma despart si de ceilalti si imi va fi greu sa o fac si de cei care au mai ramas, pentru ca acum ma despart practic de toti, indiferent cine castiga. Acest lucru pentru mine este foarte trist. Am inceput cu 27 de oameni si am ramas cu 6. Iti dai seama ca locul mi se pare gol si pustiu. Ma bucur pentru ei, toti cei pe care i-am avut. A fost o experienta foarte placuta.Emisiunea Concurenti Stiri Prezinta Juriu Funny Sondaje Concurs Download Blog Forum Lip Dub
Concurs Regulament de participare Regulament Televoting Megastar

Copyright Prima TV 2008-2009